2016. augusztus 20., szombat

Ha 1 hónapja hirdetik az eladó ingatlant, akkor az már régóta van a piacon! Hogyan? Hol van Ilyen?

Nem sok időm van tévét nézni a két kis gyerkőcöm miatt, de még az első terhességem előtt és alatt még volt valamennyi.

Olyan csatornákon „lógtam”, melyeken külföldi lakberendezési vagy ingatlannal foglalkozó műsorok mennek, ezek többnyire valóságshow-k (varietié). Több kedvencem is lett közülük, például az „Álomotthon” és a „Venni vagy nem venni” az Ikrekkel (Jonathan és Drew Scott) vagy az „Eladhatatlanok”

Álomotthon

Az „Álomotthon”-ban láttam először azt, hogy ha már egy hónapja a piacon van egy ingatlan, akkor az már soknak számít, így van esély alkudni. Na ezen jókat nevettünk a párommal, hogy ezek miről beszélnek? Nálunk hónapokig, sőt évekig hirdetik az ingatlanokat. Biztos kiakadnának az ikrek, ha Magyarországon ingatlanoznának.

Na de, hogy is működik ez náluk?

A „Venni vagy nem venni” című műsorban pároknak segítenek a meglévő házukat jó áron eladni és egy új otthont keresni.  A Scott testvérek meggyőzik a tulajdonosokat, hogy az eladni kívánt ingatlant készítsék fel az eladásra, jelen esetben költsenek rá egy adott összeget, mert a ráfordított összeg többszörösen megtérül az eladásnál.

De ami a legfontosabb, hogy ezáltal hamar el tudják adni az ingatlant.

-         Persze most biztos jönnének a megszokott kérdések, hogy „Miből költsek az ingatlanra?”, meg, hogy „Miért költenék rá, hiszen el akarom adni, majd az új tulajdonos a saját ízlése szerint alakítja”. Ezek jogos kérdésnek látszanak, ezt a témát is ki fogom vesézni.


Szóval a végeredmény az lesz, hogy a meglévő házuk úgy néz ki, mint egy lakberendezési magazinban lévő otthon, és persze hamar ajánlatot is tesznek rá, és valóban megtérül a ráfordított összeg. ( Persze ez „csak” egy műsor, de higgyétek el, a valóságban is így van)

A másik műsor, az „Eladhatatlanok” (itt találkoztam először a Home Staging kifejezéssel) pedig konkrétan arról szól, hogy a régóta hirdetett ingatlanokat megvizsgálják, hogy vajon miért nem sikerül eladni.

Ezekről a lakásokról az első benyomás szinte mindig ugyan az: lehangolóak, túlzsúfoltak, és a dizájnt illetően idejét múltak. Aztán jönnek a mentő ötletek a szakértőktől, és akár egészen kicsi ráfordítással is piacképes ingatlant varázsolnak belőlük. A titok pedig az, hogy megmutatják a vevőknek a lakásban rejlő lehetőségeket, hogy az ingatlanba belépve el tudja képzelni, hogy ez lesz az ő új otthona.

Home Staging

Már említettem, hogy ebben a műsorban hallottam először a Home Staging-ről. Rá is kerestem az interneten (ennek már két éve), hogy mi lehet ez pontosan, és láss csodát kis hazánkban is vannak Home Staging szakértők. Igaz még akkor talán gyerek cipőben járt a dolog, de mára már egyre elterjedtebb, és persze a lényeg, hogy működik nálunk is!

A számomra leghitelesebb ilyen szakértő oldalán meg is találtam annak az ingatlannak a képeit, amire anno felfigyeltem (az előző bejegyzésben leírt „magazinfotós” képek Itt). Itt érett meg bennem a gondolat, hogy ezzel érdemes foglalkozni, mert én magam is elcsábultam a képek láttán, és mint kiderült ez egy tudatos ingatlanfelkészítés volt eladásra.

Ha még több lakberendezési ötlettel szeretnétek találkozni, akkor kövessetek a facebook-on is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése