2016. augusztus 22., hétfő

Kültéri bárasztal napozóágyból - házilag

Van egy jó kis fedett teraszunk, amit nem igazán használtunk ki eddig. Ennek legfőbb oka a Labrador kutyánk. Cuki kis teremtmény, de szorult bele némi szemtelenség, és szófogadatlanság. Így esélyem sem volt egy hagyományos kerti garnitúrát telepíteni a teraszra, mivel azonnal az ölünkben teremne, vagy levenne mindent az asztalról. Az egyetlen megoldásként a bárasztal jöhetett szóba.

Volt egy fa napozóágyam, amit már 3 éve nem használtam, merthogy anyuka lettem, így a pihentető napozás egy időre kilőve az életemből. A nem szakszerű tárolásból adódóan a napozóágy eltörött. A fekvő felülete ép maradt. Innen jött az ötlet, hogy akkor ez az ágy bárasztalként fog újjá születni.

A négy lábnak valót kellett csak megvenni hozzá (10*10-es fenyő gerenda). Az asztal elkészítését kedves ezermester szomszédom végezte.
Az asztal magasságát egy ikeás bárszékhez igazítottuk. 

Festés előtti állapot:Rám a csiszolás és a festés maradt. Mivel a teteje meranti fából készült, ami eleve sötét volt, a lábai meg fenyőből, így az eredeti tervem az volt, hogy feketére festem, hogy ne legyen színeltérés. Aztán a kezembe akadt egy paliszander kültéri pác, gondoltam ez égi jel, hogy kezdjek már el festeni.

A végeredménnyel elégedett vagyok, itthon mindenkinek tetszett :)

A két ikea széket is le fogom festeni, egyrészt a szín miatt, másrészt meg ez egy beltéri széknek készült, így a lakkozása nem fogja bírni a nedvességet. 

Ha még több lakberendezési ötlettel szeretnétek találkozni, akkor kövessetek a facebook-on is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése