2017. október 3., kedd

Home Staging tippek- optikai tuning

A Home Staging alapjairól már írtam korábban itt. Most nem is mennék bele a témába mélyebben, csak egy-két ötletet hoztam a sikeres ingatlaneladás érdekében.

Ahogy már említettem, az első benyomás nagyon fontos a vevő számára, így tegyünk meg mindent a lehetőségeinkhez képest, hogy ez a lehető legjobb legyen.

Ha "csak" optikai tuningra van lehetőségünk, vagy másra nincs is szükség, mert jó állapotok uralkodnak otthonunkban,  már akkor tettünk pár lépést az üzlet megkötése érdekében.

A következő képeken szeretném szemléltetni, hogy mit is jelent az optikai tuning. Mindenhol előtte-utána fotók lesznek, szerintem mindenkinek szemmel látható lesz a különbség.

Ez az ingatlan egy felújítandó, de alapvetően lakható parasztház volt. Ebben az esetben meggondolandó, hogy érdemes-e pénzt ráfordítani. Ez csak akkor lenne kifizetődő, ha befektetési céllal lenne felújítva és úgy értékesítve. Itt erről nem volt szó. A tanácsomra kipakolták a házat a felesleges bútoroktól majd jött a takarítás, és egy minimális átrendezés, majd újabb fotózás. tehát itt tényleg csak Optikai tuning történt semmi javítás. Ettől ez még felújítandó ház maradt, de akkor is jobb képet fest.

Ha hiszitek, ha nem, ez az ingatlan 1 hónap alatt elkelt ( igaz Ingatlanoson keresztül, tehát nem teszem magamévá a sikert, de előtte hónapokig árulták)!!!!! Ráadásul decemberben kelt el, ami nem igazán a legjobb időszak az eladásra.

Remélem ti is látjátok a különbségeket a fotókon, még ha minimális is. Szinte bármilyen állapotú ingatlanról is beszélünk,  igazán kis dolgokkal is nagyon dobhatunk rajta.

A mindennapjainkat úgy éljük otthonunkban, ahogy akarjuk. Természetes, hogy a fürdőszobánk dugig van piperével, hogy szem előtt van a tusfürdő, hiszen naponta használjuk. Vagy a konyhában a mosogatószivacs, vagy a kenyérpirittó. Ezek hozzá tartoznak az életünkhöz. De eladásnál nem a mi életvitelünket kell megmutatni a vevőnek, hanem a házban rejlő lehetőséget. Azt pedig a Home Staging szabályainak alkalmazásával érhetjük el. 

Ha még több Home Staging tippel szeretnétek találkozni, kövessetek a Pinterest-en is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése