2016. szeptember 15., csütörtök

Home Staging tippek- optikai tuning

A Home Staging alapjairól már írtam korábban itt. Most nem is mennék bele a témába mélyebben, csak egy-két ötletet hoztam a sikeres ingatlaneladás érdekében.

Ahogy már említettem, az első benyomás nagyon fontos a vevő számára, így tegyünk meg mindent a lehetőségeinkhez képest, hogy ez a lehető legjobb legyen.

Ha "csak" optikai tuningra van lehetőségünk, vagy másra nincs is szükség, mert jó állapotok uralkodnak otthonunkban, már akkor tettünk pár lépést az üzlet megkötése érdekében.

A következő képeken szeretném szemléltetni, hogy mit is jelent az optikai tuning. Mindenhol előtte-utána fotók lesznek, szerintem mindenkinek szemmel látható lesz a különbség.

1. példa

Itt egy konyha látható, melynél a Home Staging előtt káosz uralkodott. Zsúfolt konyhapult, és pocsék fénykép. Nem is látszik a helyiség mérete, még az elrendezést se lehet kivenni belőle. Az utána állapot már egészen kedvező látványt fest. Tiszta, rendezett környezet, mutatós gyümölcs a pulton. A fotón jól kivehető a konyha mérete.

4 Budget Friendly Home Staging Ideas from Kylie M. Interiors.  Focus on…:
Forrás: Pinterest
2. példa

Itt tulajdonképpen csekély változtatás volt szükséges. Elkerültek a családi fotók a kis asztalról, és a falon ki lettek cserélve semleges képekre. Az utána fotó távolabbról lett készítve, így jobban kivehető a tér nagysága.
Small changes can bring out the best in any home. Check out these simple home staging tips from Rachel's Nest for inspiration.:
Forrás: Pinterest
3. példa

Egy dolgozósarok rendbe tételét mutatja be. Itt szintén lekerültek a falról a személyes fotók. Valószínűleg festés is volt a sok szög helyének eltüntetése végett. Az asztalon is csak minimális tárgy maradt, ami még nem teszi zsúfolttá. 

Moving part 1: Sell your house faster with these home staging ideas:
Forrás: Pinterest
4. példa

Egy tipikus gyerekes család nappalija kapott új megvilágítást. Elpakolták a játékokat, átrendezték kicsit a szobát. Kisebb dohányzó asztalt tettek be a régi helyére, mivel az előző túl nagy volt egy ekkora térhez. A végén egy előnyösebb szögből fotózva a helyiség, ahonnan látszódik, hogy mennyi fényt kap, valamint nagyobbnak is tűnik, mint az elsőn.

Before and After: LIThis living room is a great example of “how we live” and “how we stage” are different. The Before Photo looks like a normal house with young children. The After Photo is how it went on the market. They got it sold in one week! - See more at: http://styleinasnap.com/blog/#sthash.UBzFi97d.6pPo6D3z.dpufving Room – Staging to Sell:
Forrás: Pinterest
5. példa

Itt szintén egy nappalit szedtek ráncba. A kanapén a párnákat és a takarót igazi dekorációként helyezték el, elpakoltak minden felesleges dolgot. valamit egy jóval előnyösebb fotóval szemléltetik, hogy milyen kapcsolat van a nappali, az étkező és a konyha között. Az első képen nem is látszik, hogy mekkora összefüggő tér van ebben a lakásban.

helana and ali: Staging 101 - Where have I been? Family Room Before and After:
Forrás: Pinterest

Remélem ti is látjátok a különbségeket a fotókon. Ha jó állapotban lévő ingatlanról beszélünk, akkor igazán kis dolgokkal is nagyon dobhatunk rajta.

A mindennapjainkat úgy éljük otthonunkban, ahogy akarjuk. Természetes, hogy a fürdőszobánk dugig van piperével, hogy szem előtt van a tusfürdő, hiszen naponta használjuk. Vagy a konyhában a mosogatószivacs, vagy a kenyérpirittó. Ezek hozzá tartoznak az életünkhöz. De eladásnál nem a mi életvitelünket kell megmutatni a vevőnek, hanem a házban rejlő lehetőséget. Azt pedig a Home Staging szabályainak alkalmazásával érhetjük el. 

Ha még több Home Staging tippel szeretnétek találkozni, kövessetek a Pinterest-en is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése