2016. szeptember 21., szerda

Ikea hack - bárszék festés- Diy

Már korábban írtam bejegyzést, hogy készült a törött napozóágyamból kültéri bárasztal, itt olvashatjátok. Vettem hozzá két ikea bárszéket, ami beltérre való, ezért a tartósság és a színeltérés miatt át kellett festenem.

Ilyen volt:

Az egyik széket kézzel csiszoltam le, pokoli nagy meló volt, úgyhogy a másikat már csiszológéppel. Beruháztam egyre, mivel úgyis sok bútort szeretnék felújítani. 

Az ikea javára legyen írva, hogy nagyon kemény volt a székeken a lakkozás, de azért a végére sikerült. A kézi csiszolás nem lett olyan szép, mert karcok keletkeztek, de a gépinél már ilyen nem fordult elő, szóval mindenképpen azt ajánlom, bárminek is fogunk neki.
A festést ugyan azzal a paliszander lazúrral végeztem, amivel az asztalt. A szín nem lett teljesen egyforma, hiszen nem ugyan arra a faanyagra festettem, de nekem így is tökéletes lett az eredmény.

Eső nem fogja érni, mivel fedett teraszon van, de télen a ködös, párás idő árthatott volna neki, ha meghagyom az eredeti lakkozást. Remélem így időtálló lesz. Majd jelentek róla az első tél után. 

Ilyen lett:

Ha még több Diy ötlettel szeretnétek találkozni, kövessetek a Pinterest-en is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése