2016. október 10., hétfő

A saját pom-pom szőnyegem története - Diy

Végre sikerült nekiállnom a saját készítésű pom-pom szőnyegemnek. Tényleg pofon egyszerű a dolog, de rettentő idő igényes, nem is gondoltam volna, hogy ennyire. Az én szerencsém az, hogy amit elkezdek, azt be is fejezem, szóval azért készen lett!

Igazi pihe-puha cukiság, öröm hozzáérni. A kis tinédzser keresztlányomnak szánom, szerintem neki tuti nyerő lesz a színe miatt is, meg hogy annyira, de annyira bolyhos.


Hozzávalók

Az én szőnyegem mérete 50*50 cm, aljzatnak szőnyeg alá való csúszásmentes anyagot használtam, ez talán a legpraktikusabb. Ekkora nagysághoz 6 gombolyag fonalra volt szükségem, szóval nem filléres project, mert ez kb 6.000 Ft-ra jött ki. Ennél olcsóbban is lehet venni ilyen kis szőnyeget, de az nem ilyen cuki, és nem ilyen bolyhos, és azt nem is én csináltam :)Hogyan készült

Mivel nagy melóról van szó, én egy gyorsabb verziót választottam a pom-pom-ok elkészítéséhez. Egy szék lábaira tekertem fel a fonalat, és ott kötöztem meg először 3 helyen, aztán elvágtam, és levettem a lábakról, majd a két végén is megkötöttem. Így egyszerre 5 pamaccsal lettem gazdagabb. 


Egyenként csomóztam oda az aljához. Majd a végén levágtam a madzagokat.

A végeredmény pedig tényleg extra puha szőnyegecske lett, amit a kisfiam egyenesen imád, úgyhogy lehet nem is ajándékozhatom tovább. 
Tényleg nem igényel nagy ügyességet az elkészítése, viszont kitartást annál inkább, de nekem megérte. 


Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnétek még több dekorációs ötlettel találkozni, akkor kövessetek a Facebook-on vagy a Pinterest-en is.


4 megjegyzés: