2016. november 7., hétfő

A kis sámli is sorra került - bútorfestés Diy

Van egy kis sámlink, ami igen régi, úgy tudtam, hogy 73 éves, de az új információm szerint 80-90 éves lehet. A gyerekeim használják leginkább, amikor a cipőjüket adom fel rájuk.


Koránál fogva pergett le róla a festék. Nekem nem volt kérdés, hogy ezt át kell festeni, de mivel ez a Párom ereklyéje, neki úgy tetszett, ahogy van. Ezért fogtam bele az antikolásba, hogy mire erre kerül a sor, már ügyes legyek, és ne rontsam el. Egy hokedlivel kezdtem, melyről itt olvashattok.

A munkafolyamatot nem is írom le ide, mert ott megtaláljátok. Itt is annyi lett a változtatás, mint a fa doboz festésénél, hogy csak egy rétegben vittem fel a fehér festéket, mivel úgyis visszacsiszoltam, így elég volt ennyi.

A nagy kapkodásban viszont elfelejtettem a folyamatokat végig fotózni, de azért illusztrálom valahogy.

A kiindulási állapot:

A csiszolásnál itt sem szedtem le teljesen a festéket, mert még talán most is azt csinálnám, csak ott, ahol pergett le a régi anyag.


Alapozásnak itt is a pasztát használtam, mivel régi felületről van szó, igen csak elkelt a javítani való apróbb sérülés. A nagyok persze megmaradtak, de ez pont attól patinás. 


A fekete, vagy inkább sötét szürke felületről már nem csináltam fotót, de ugyan olyan lett, mint a hokedlinél.


Aztán jött egy réteg fehér festék és a csiszolás, majd a lakkozás. A végeredmény pedig itt látható:
A családi kritikusaim nagyon elégedettek lettek az eredménnyel, olyannyira, hogy rögtön birtokba is vette a legkisebb gyerkőcöm :)


Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnétek még több lakberendezési ötlettel találkozni, akkor kövessetek a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése