2016. november 14., hétfő

Az ideális falszín lakáseladásnál - Home Staging

Magyarországon a legtöbben úgy gondolják, hogy nem érdemes festésre költeni ingatlaneladás előtt, hiszen majd az új tulajdonos kifest. Ez igaz is, ha egy olyan lakásról van szó, ami erős felújítást igényel, és az adott állapotban akarják a piacra dobni. Abban az esetben azonban, ha az értékesítésre szánt otthonunk jó állapotban van, de a falak helyenként már koszosak, vagy sérültek, akkor bizony javasolt a munka elvégzése, ha van rá mód.

Az autóknál ez valahogy a legtöbbünknél természetes, hogy amikor meghirdetjük, akkor kipucoljuk kívül-belül, hogy a lehető legszebb legyen. Ingatlan esetében ez sokkal nagyobb macera, ezért is óckodnak tőle sokan. De jóval nagyobb értékről van szó, mint egy autó eladása.

Akkor van a legnagyobb esélyünk a gyors eladásra, ha minél nagyobb célközönségnek tetszik a házunk. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha semleges, lágyabb színekben pompáznak a falak, mivel az erős tónusok kevesebb ember tetszését fogják elnyerni. Persze itt jöhetne a válasz, hogy mindegy milyen színű, majd átfestik. Az igazság az, hogy aki jó állapotú ingatlant keres, az beköltözhető otthont akar, nem pedig feladatokat szeretne vásárolni. Az neki ugyan olyan macera, mint a jelenlegi tulajdonosnak, így ha talál olyan ingatlant a kínálatban, ami tetszik, és azonnal költözhető, akkor nagy valószínűséggel azt fogja választani.

A másik ok, amiért ajánlatos eltüntetni az erős színeket, az pedig az első benyomás. Ha a vevőjelöltünk nem rajong mondjuk a bordó falért, de ezzel találkozik, akkor valószínűleg azok közé fog tartozni, aki nem tudja elképzelni a látvány alapján, hogy milyen lenne ugyan az a szoba fehérben.

Ha komolyan gondoljuk a lakás eladást, akkor érdemes a Home Staging szabályait alkalmazni, a siker érdekében.


Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnétek még több lakáseladási ötlettel találkozni, akkor kövessetek a Pinterest-en

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése