2016. november 17., csütörtök

Otthonom felkészítésre az ünnepekre - Diy

Advent első hétvégéjével sokaknál megkezdődik az otthoni dekorálás is, én a blogbejegyzések miatt ezt a szokásosnál előbb tettem meg, hátha valaki kedvet kap és ötletet merítve neki akar állni saját maga elkészíteni egy-egy kiegészítőt.Tavalyról marad pár csecsebecsém, de szeretek újítani minden évben, szóval nem volt kérdés, hogy az idén is kreatívkodom egy kicsit.

A Sógorom Apukája igazi ezermester. Készített fából fenyő formákat, volt olyan szerencsém, hogy nekem is jutott egy darab. Natúr felületben kaptam, úgy is szép volt, de azért én adtam neki egy kis színt. 

A festés menete: alapozás, egy réteg arany, egy réteg fehér, majd visszacsiszolás. A végén a lakkozást elhagytam, mivel matt felületet akartam és olyan nem volt itthon, valamit ez dekorációs tárgy, nem pedig használati, így szinte semmilyen igénybevétel nem fogja érni. Itt is a Pentart termékeit használtam.

Egészen szuper kis dekoráció lett belőle:Vettem még pár kis csillogó kiegészítőt a supermarketben, és nekiálltam díszíteni. Volt egy régi Ikeás tálam, és az volt a tervem, hogy abba teszem az alapanyagok egy részét. Nekem egy kis tűzrakóhely hangulatát idézi így ez a tálka.Aztán az összes dekorációt letettem a kisasztalra, olyan jól mutattak együtt, persze nem az lett a végleges helyük, mivel a gyerkőceim azonnal levadásznák őket, de egy fotó erejéig így együtt hagytam őket. Akinek van módja, hogy egy ilyen ünnepi asztalt, vagy sarkot alakítson ki, annak bátran ajánlom, mert egy ilyen kupac csillógó gyönörűség jól mutat együtt. Így látjuk a boltokban is, nem csoda, ha elcsábulunk.


Aztán persze felkerültek a szekrényre, ahol bizonságban lesznek, úgyhogy még gyönyörködhetünk bennük egy darabig. Ide tettem a 3 beton mécsestartómat is, melyet átfestettem fehérre és aranyra. Az idei évben a grincsfával is próbálkoztam. Nem vagyok virágkötő, de azért belevágtam a projektbe. A kedvenc virágosomtól, Margit nénitől szereztem be a fő alapanyagot, a Zsurlót. Volt még némi karácsonyos szalagom, és dekorációm, azokkal díszítettem. Egy virágcserépbe tettem bele, és sóderrel tömtem tele, hogy legyen súlya az aljzatnak, mert egy elég termetes alkotásról van szó.


Lassan már az összes karácsonyfa díszemet elhasználtam dekorálásra, úgyhogy az idénre befejezem, nehogy kopasz maradjon a fám Szentestére. 


Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnétek még több dekorációs ötlettel találkozni, kövessetek a Pinterest-en is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése