2017. január 22., vasárnap

A gomb már megvan a kabáthoz - gyertyatartó Diy

Találtam a szüleim házában egy régi esztergált fa vázát, ami ugyan eredeti állapotában is szép volt, de más terveim voltak vele.

Nemrég rátaláltam egy oldalra a facebook-on, az EnArt Design-ra, ahol többek között gyönyörű "álkandallókat" készítenek, és hozzá fa gyertyatartókat is. Mivel egy ilyen impozáns darab nagyon jól jön dekorációnak egy Home Staging-nél, ahol egy lakást készítek fel az eladásra, mindenképpen szereznem kell egyet. Nálam sajnos nem fér el, így még keresnem kell egy helyet, ahol biztonságban tárolhatom. Így történt, hogy a gomb előbb lett meg, mint a kabát, mert egy gyertyatartóm már van a kandallóhoz. Igaz, hogy vázát írtam erre elsőre, de pont bele lehet tenni egy gyertyát is.

Ilyen volt eredetileg és ilyen lett a festés után:


Az inspirációt, pedig ezek a képek adták, az EnArt Design oldalán, ahol tudtok is rendelni ilyen szépséges dekorációs tárgyakat.Ezt is a Pentart termékeivel festettem, mint eddig mindent, a Decor Paint Soft-tal, amit innen rendeltem. Annyira szuper ez a festék, hogy imádok vele festeni. Nem kell hozzá nagy szaktudás. Olyan sok felületre alkalmazható. 

A folyamata pedig a következő volt:

Nagyon kicsit csiszoltam csak meg, szinte csak ott, ahol szőrös folt a fa (az alján), mert, hogy ez egy lakkozott felület volt. 

Alapozás: alapozó pasztával


Festés: fekete és fehér festékem volt itthon, így kevertem egy szürkét belőle. 


Ilyen lett az egy réteg szürkével, lehetett volna még világosabb is, így utólag, de azért a végeredménnyel elégedett vagyok.


A fehér réteget már eleve úgy vittem fel rá, hogy ne fedje be teljesen, mert az esztergálás miatt nem tudtam volna szépen lecsiszolni az egészet.


A visszacsiszolás után ilyen lett a felület, amit végül viaszpasztával kentem át. Ez olyan kellemes tapintású felületet adott neki, valamint narancsillatú :) , mivel az az egyik összetevője.
Na nem állok meg egynél, mert kevés lenne a kandallóhoz, de egy gombocska már megvan a kabáthoz :)

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több lakberendezési és dekorációs ötlettel találkozni, kövess a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése