2017. január 25., szerda

Bájos kis lakás - mini Home Staging Styling

Barátnőm egy éve költözött ebbe a kis lakásba, aminek a berendezésében segédkeztem annak idején, hogy minden elférjen, és funkcióját is betöltse. A színvilág teljesen az Ő ízlésvilága, aminek a végeredménye egy igazán szép kis otthon lett.

Mivel szeretnék minél több gyakorlatot szerezni a lakások dekorálásában és előnyös fotózásában, így rávettem, hogy had garázdálkodjak egy kicsit nála.

Megkértem, hogy készítsen fotókat az otthonáról, mintha meg szeretné hirdetni, vagy megmutatni valakinek. Ezt azért tartottam fontosnak, hogy Ő legyen az előtte képek készítője, mert olvastam olyan kommenteket más hasonló Home Staging oldalakon, hogy az előtte fotók szándékosan elrontottak. Ha megnéztek sok ingatlan hirdetést, akkor láthatjátok, hogy javarészt valóban ilyen ( megjegyezném, hogy barátnőm fotói egész jól sikerültek) , vagy még rosszabb fényképekkel mutatják be az ingatlanokat. Van amelyik homályos, sötét, és "dőlnek" a falak, azaz a függőleges vonalak nem függőlegesek. Én is ugyan így fotóztam addig, amíg el nem végeztem egy lakásfotós workshop-ot.

Az egyik fő mondat a Home Staging tanfolyamon, hogy az a fotó, amelyiken nincs szín, az halott fotó. Mindamellett, hogy nagyon barátságos és kellemes hangulatot áraszt barátnőm lakása, ha ezt valóban meg szerettük volna hirdetni, akkor túlzottan semlegesek és egyhangúak a színek ahhoz, hogy kiemelkedjen a sok ezer ajánlat közül. Ezért az ott lévő és a szekrényben eldugott, valamint az általam hozott anyagokból csempésztem egy kis színt az enteriőrbe. A sok orchidea pedig ott lapult az ablakpárkányán, ahol ugyan remekül érzik magukat a virágok, csak mi nem tudtunk gyönyörködni bennük. Hát elő velük :)

Sok mindent nem kellett tennem, mivel alapvetően minden olyan el van pakolva, aminek nem kell, hogy látszódjon a képen. A Home Staging nem csak egy kis dekorálás, és fotó készítésből áll, de ebben az esetben csak ennyi történt.

Nézzétek meg az előtte- utána fotókat. Szerintetek melyikkel tudnánk több érdeklődőt vonzani? 


Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több lakberendezési és dekorációs ötlettel találkozni, kövess a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése