2017. január 19., csütörtök

Retro fotel új skandináv köntösben - bútorfelújítás

Anyukáméknál ott lapult 3 darab igazán régi, piros retro fotel, amiket ki nem állhattam, már csak a színe miatt se, nem beszélve arról, hogy szakad volt. Már régen ki akartam dobni őket, de mégis megmaradtak, és most hogy ürülök neki.

Mivel most megint divatja van ennek a fazonnak, mondhatni skandináv stílusú, így csak egy kis festés és kárpitozás kellett hozzá, hogy a rút kiskacsából egy igazán szép hattyú legyen.


A lábakat én magam festettem le a Pentart Dekor Paint Soft festékével. Alapozásnak a fekete pasztát használtam, majd a fekete Solt festéket és végül a viaszpasztát. A lábak lakkozottak voltak, csak az alját csiszoltam meg, aztán ment rá egyből az alapozó egy rétegben. A festék és a viasz is egy-egy rétegben került fel. A színe miatt remekül fedett elsőre is. A festékeket innen rendeltem.


Alapozó paszta


Dekor Paint Soft festék


Viaszpaszta


Így szárítottam őket, amikor már csak a lábak alját festettem


A felülete pedig ilyen lett közelről,szerintem csodaszép


A kárpit anyagot az internetről rendeltem, antracit szürke zsákvászon anyag. A kárpitozást nem vállaltam így elsőre, mivel még sose csináltam, ezért kárpitoshoz vittem. Így is a teljes összeg egy fotel esetén nem haladta meg a 7.500,- Ft-ot. Azt hiszem ez egy igen baráti összeg. A végeredmény pedig ilyen lett:Alapvetően egy stabil, masszív fotelről van szó, és mivel a kárpit anyag is minőségi, így duplán elégedett vagyok vele.

Ugye szerintetek is megérte ezt az összeget?

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több lakberendezési és dekorációs ötlettel találkozni, kövess a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése