2017. február 15., szerda

Étkező projekt indul - bútorfelújítás Diy

Fél éve ismertem meg a Pentart festékeit, és azóta ez lett a hobbim, mert imádok velük dolgozni. A gyereknevelés mellett ez teljesen kikapcsol, nem beszélve az alkotás öröméről. Ha valakiben megvan a kellő lelkesedés, és fantázia, akkor a saját kezűleg felújított bútordarabokkal berendezett otthon egészen más feeling-et ad, mint az összevásárolt darabok esetén. Ezt tapasztalatból mondom. A kis sámlira is annyiszor ránézek, hogy igen ezt én újítottam fel, és milyen szép lett. ( erről itt olvashattok) 
Most egy komplett étkező szett felújítása lesz a cél. A 4 db szék még gyerekkoromból való. Az asztal pedig egy még régebbi parasztházból, de azzal meg kell várnom a tavaszt, mert csiszolásra szorul. 
Sokáig nem voltam rajongója a retro stílusnak, de amióta rákattantam a skandináv design-ra, azóta egész más szemmel nézek ezekre a darabokra. Az alap elgondolásom az volt, hogy fehérre festem, az ülőke pedig a szürke kárpit marad, de a fehér festéket több rétegben kell felvinni, hogy szépen fedjen, és mivel régi felületről van szó, a hibákat valahogy jobban kihozta a világos szín. Így végül a sötét szürke mellett döntöttem.
A festés menete ugyan az volt, mint a korábban felújított fotel lábainál, annyi különbséggel, hogy a végleges felületkezelés ebben az esetben a matt lakk lett, mivel nagyobb igénybevételnek lesz kitéve. A kárpit anyag is onnan maradt. Erről a bejegyzésről itt olvashattok.
Ilyen volt és ilyen lett az első darabja a komplett étkezőgarnitúrámnak. Itt már a kárpitozást is én csináltam, mivel egyszerű ülőkéről volt szó.

Itt pedig a részletek. Szerintem nagyon szép lett a felületet. Ez a matt lakk nagyon jó választás volt. 


Amikor nekiálltam a bútor felújításoknak, amiket magamnak szántam, nem úgy kezdtem, hogy amit találtam otthon, az majd jó lesz valamire, hanem a már meglévő berendezéseimhez igazodót, stílusban hozzá illőt választottam. Nekem nagyon fontos az összhang. A bárszéket vettük, de a többit én alkottam mellé. Van benne ugyan némi koptatott felület ( a hokedli és a sámli), de úgy gondolom ennyi még belefér. 

Ha készen lesz a többi szék is, és az asztal, akkor jövök a komplett étkező képpel, de addig még sok munka vár rám, de nem is munka ez, mert nagyon élvezem :)
Hogy tetszik nektek a végeredmény?

Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több lakberendezési és dekorációs ötlettel találkozni, kövess a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése