2017. július 27., csütörtök

Minden régiből lehet valami új - bútorfelújítás DIY

.....mondta ezt Roky a Mancs őrjáratból, és milyen igaza volt. Kétgyerekes anyukaként nem szokatlan, hogy meséből idézek :)

Mint tudjátok, imádok festegetni, bútort felújítani, és végre elkészültem az eddigi legnagyobb projektemmel.


Mindig is tetszettek a hagyományos "paraszt" konyhai asztalok, és úgy hozta az élet, hogy kaptam egyet. Segítettem "Home Staging"-elni egy eladásra szánt házat, és mivel 1 hónapon belül eladták, így gyorsan ki kellett pakolni. Innen jött az asztal:
Az alap elgondolásom az volt, hogy feketére festem, a lapja viszont natúr fa felületű lesz. Maga a szerkezete tök jó állapotban volt, még a fiókja is, de a tetejével nem tudtam mit kezdeni, mert az el volt vetemedve, és nem is tömör fából készült. Így egy kis nehézségbe ütköztem, hogy honnan szerezzek rá szép natúr fa lapot. Mivel az építőipar teljesen le van terhelve, így esélyem sem volt, hogy egy ilyen "kis" munkára találjak asztalost. Mondjuk lett volna, aki megcsinálja, csak olyan árat kaptam rá, ami egy ilyen "csináld magad" projektben nem fért volna bele. 

Először így az aljának álltam neki. Annyira csiszoltam csak le, hogy a régi megfolyt festékek ne dudorodjanak ki, és a pattogzott részeket is eltüntettem róla. Aztán jöhetett rá az alapozó paszta és a festék, majd a matt lakk. ( Pentart anyagokkal dolgoztam) 

Ugyan ezt tettem a fiókkal is:A neten rendeltem egy cuki kis üveg fogantyút, ami szerintem nagyon feldobja az összhatást. Nagyon komoly összeget fizettem érte, volt vagy 1.400,- Ft :)


Aztán a szerencse mellém szegődött, mert a Párom Nagybátyja meglátta a készülőfélben lévő asztalomat és kérdezte, hogy mi a tervem vele. Hát neki pont volt otthon egy régi fa asztallapja, aminek a hosszából ugyan vágni kellett, de szélességben pont megfelelő volt. Ilyen jó sötétre pácolt felületről volt szó, aminek az egyik oldala kicsit viseltesen nézett ki. 


De jó barátommal a csiszolómmal ezt is megoldottuk :)


A végére egészen szép felületet kaptam, aminek az egyik felén kipróbáltam lakkspray-t, de mivel el is fogyott a flakon az egyik oldalára, így a tetejét már a jól ismert Pentart matt lakkal kentem át. A végeredmény pedig egy csodás összhatású bútor lett, amit remélhetőleg még sokáig tudunk majd használni. Azt azért meg kell említenem, hogy megkaptam itthon az elején, hogy miért kell ilyeneket hazahoznom....aztán persze most már más a vélemény :)A székek már egy korábbi projektből elkészültek, erről már olvashattatok itt.


Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnél még több lakberendezési és dekorációs ötlettel találkozni, kövess a Pinterest-en vagy a Facebook-on is.

A festékeket a Színes Ötletek webáruházból rendeltem
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése